Mad er blandt de vigtigste udgifter for brasilianske familier. Det kan være en udfordring at sikre sunde måltider uden at veje lommen så meget. Denne onsdag (31), ernæringsekspertens dag , peger vi på nogle strategier, der hjælper med at undgå madspild og til at opnå næringsrige fødevarer, mens du bruger mindre.

Fødevareguiden for den brasilianske befolkning, fra sundhedsministeriet , anbefaler præference for naturlige eller minimalt forarbejdede fødevarer, ud over at værdsætte sorter af vegetabilsk oprindelse som grundlag for kosten.

En del af det, der kasseres ved tilberedning af måltider, kan bruges i nye opskrifter, udover at det er godt for dit helbred. Skræller, stilke og blade af friske plantefødevarer er normalt gode kilder til fibre og forskellige næringsstoffer og har generelt færre kalorier, hvilket bidrager til sundhed og sygdomsforebyggelse.

I tilfælde af fibre er de afgørende for, at hele mave-tarmkanalen fungerer, som er de organer, der udgør fordøjelsessystemet.

Ifølge bogen “I køkkenet med frugter, grøntsager og grønt”, udarbejdet af ministeriet i samarbejde med Federal University of Minas Gerais (UFMG), betyder fuld indtagelse af en given fødevare at bruge den som en helhed og kun fjerne de uspiselige dele .

Eksempler omfatter grønkål, rucola og persillestilke; rødbeder, gulerod, blomkål og broccoliblade; græskar- og vandmelonkerner, foruden skindet, såsom ananas, forudsat at de er i god stand til konsum.

Forbruget af skræl og stilke kræver ordentlig rengøring for at reducere snavs og pesticider. Eksperter mener, at fødevarer, der allerede viser tegn på skimmelsvamp eller udseende af råd, bør kasseres.

Ser høsten

Ifølge Food Guide for the Brazilian Population er det muligt at spare på indkøb af grøntsager, grøntsager og frugter ved at give fortrinsret til sorter, der er i sæson, som har tendens til at have en lavere pris. Årstidens fødevarer har en tendens til også at være friskere og mere nærende.

At købe disse fødevarer på steder, hvor der er færre mellemled mellem landmanden og den endelige forbruger, såsom dagligvarebutikker eller detailhandlere, kan også reducere omkostningerne. En anden måde at spare penge på er at forsøge at købe direkte fra producenter, på messer eller kollektive indkøbsgrupper.

Support til frossen mad

Ernæringsekspert Isabella Lacerda siger, at madlavning kan være hårdt arbejde, men at planlægge ugentlige måltider hjælper med at reducere forberedelsestiden.

“Hvis du tager en morgen, som en lørdag, kan du planlægge og tilberede måltider, der kan indtages i løbet af ugen. Når natten kommer, er du udmattet og vil have noget hurtigt, du har allerede den suppe klar i køleskabet eller en ‘fit’ madpakke”, siger han.

Planlægningen giver mulighed for tilberedning af mad i store mængder, som kan fryses ned i mindre portioner for at blive indtaget gennem dagene.

“Ved at definere en ugentlig middags-, frokost- og morgenmadsplan , som kan laves på en lørdag eller søndag morgen, er det muligt at ændre vanen med at bestille levering eller spise ultra-forarbejdede fødevarer for at få sundere muligheder”, siger ernæringseksperten.

Tidligere desinficerede frugter og grøntsager kan også fryses, hvilket fremskynder måltidsforberedelsesprocessen. Er der tale om frosne frugter, kan de bruges i juice og smoothies. Bønner kogt i større mængder på en enkelt dag kan også opbevares i fryseren til brug i tilberedninger lavet i løbet af ugen.

Ud over at adskille madvarer i gryder og opbevare dem på passende pladser i fryseren eller fryseren, er det vigtigt ikke at vente på, at maden er kølet af, før den opbevares i køleskabet. Når fødevarer fryses og derefter optøs, bør de ikke nedfryses igen, på grund af kvalitetstab og risiko for kontaminering med bakterier og andre mikroorganismer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here