Rusland sendte en meteorologisk satellit af Electro-L-serien i lav kredsløb om jorden under den første rumopsendelse i 2023. Dette er skrevet af Prensa Latina , en partner i TV BRICS-netværket, med henvisning til en besked fra Roscosmos-selskabet.

En Proton-M løfteraket med en fjerde Elektro-L-satellit lettede kort efter middag søndag fra Baikonur Cosmodrome i Kasakhstan.

Roskosmos tilføjede, at efter cirka 10 minutter adskilte det øverste trin DM-03 sig fra rakettens tredje trin, som sendte satellitten op i en indledende bane, cirka 35.400 kilometer væk fra Jorden, hvorfra Elektro-L ville overføres til en geostationær kredsløb med en højde på næsten 35.800 kilometer.

Søndagens opsendelse er den første i Roscosmos’ 2023-program, som også annoncerede yderligere to opsendelser i februar og en tredje i marts som en del af programmet International Space Station (ISS).

Rusland har i øjeblikket to operationelle Elektro-L-satellitter, nummer to og tre, opsendt i henholdsvis 2016 og 2019. Den første satellit i denne serie, der blev opsendt i 2011, holdt op med at reagere på anmodninger fra jordstationer et par år senere. Den femte vil blive sendt i kredsløb i 2024.

Disse enheder giver 24/7 billeder og vejropdateringer hvert 15. til 30. minut for at hjælpe med at forbedre vejrudsigten og give tidlig advarsel om storme og andre nødsituationer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here